In verband met het Coronavirus is de SOGA voorlopig gesloten. Wij blijven bereikbaar via:

Telefonisch: 0611.72.40.72

Alle medewerkers wensen u veel sterkte de komende tijd en hopen u in goede gezondheid weer terug te zien.

Slimme (gratis) oplossingen

Help om een Top 10 van kosteloze aanpassingen samen te stellen!

Aanpassingen voor toegankelijkere cafés en restaurants hoeven niet per se veel geld te kosten. Sterker nog: eenvoudige oplossingen kunnen veel verbetering opleveren. En vaak zijn ze nog gratis ook.

Voorbeelden

• slimme gratis oplossingenHoud de eerste tafel bij de entree vrij voor mensen in een rolstoel.
  • Bied met het menu een leesbrilletje aan voor ouderen en slechtzienden. Misschien niet nodig, maar wél gastvrij
  • Houd de invalidentoilet van slot, zodat mensen niet hoeven te vragen om de sleutel.
  • Restaurants plannen op 85 procent bezetting, maak overige plaatsen ruimer en je trekt meer klanten in een rolstoel.
  • Bied standaard een bakje water aan voor de assistentiehond.
  • Tafeltjes ophogen met asbakken (die toch niet gebruikt mogen worden).

Tips voor de Top 10 kosteloze aanpassingen?
Stuur uw tips op:

Di.- don.       09:00 - 15:00 uur