Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere

Stichting SOGA is een vrijwilligersorganisatie en bestaat sinds 1986. Zij behartigt de collectieve belangen van mensen in de gemeente Almere met een functiebeperking, handicap of chronische ziekte.

Eerste Almeerse scootmobieltour

Op zondag 3 september vindt voor de eerste keer in Almere een scootmobieltour plaats. De dag wordt georganiseerd door Rob Krol en Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis. Iedereen die behoefte heeft aan gezelschap en een scootmobiel heeft kan meedoen. De deelnemers verzamelen om 11 uur bij het ziekenhuis en rijden gezamenlijk naar Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan. Daar krijgen ze een lunch en een rondleiding. Om circa 16.30 uur eindigt de tour weer bij het Flevoziekenhuis.

Almeerder Rob Krol is zelf scootmobielgebruiker. Hij komt regelmatig naar het Flevoziekenhuis, waar hij patiënten bezoekt en een kop koffie drinkt. Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis, kwam met Rob in gesprek over zijn wens om voor eenzame stadsgenoten een scootmobieltour te organiseren. Hij werd direct enthousiast en samen werkten zij het plan uit.

Prachtig initiatief
Eenzaamheid is een maatschappelijk en groeiend probleem. Veel mensen raken geïsoleerd als ze immobiel worden. Dankzij de scootmobiel kunnen zij erop uittrekken, maar volgens Rob gebeurt dit nog te weinig. Door met een groep stadsgenoten een gezellige dag uit te organiseren, is er een prachtig initiatief tegen eenzaamheid ontstaan.

Samenwerking
De scootmobieltour wordt mogelijk dankzij samenwerking tussen het Flevoziekenhuis, de gemeente Almere, Stichting Vitamine Z, Almere Jungle, Welzorg en muziekgezelschap Mycelium.

Aanmelden kan tot 24 augustus bij Rob Krol, e-mail:

Deelname is gratis.

Inloopspreekuur

Voor vragen betreffende de WMO kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat. Voor overige vragen kunt u bellen met het secretariaat.

Telefoonnummer SOGA: 036-53.38.350

Adresgegevens

Stichting SOGA
Wagenmakerbaan 39
1315 BG  Almere

Openingstijden:

Maandag       10:00 – 15:00 uur
Di.- don.           9:00 – 15:00 uur
Woensdag     10:00 – 12:00 uur

© Stichting SOGA, Alle rechten voorbehouden
Ontwerp en realisatie - WSonline