uitnodiging voor onderzoek personenvervoer in gemeente

Mensen worden steeds ouder en blijven langer zelfstandig wonen, ook in de gemeente Almere. Belangrijk onderdeel hiervan is zelfstandig (veilig) mobiel blijven. Dat is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld doordat iemand geen rijbewijs heeft en er tegenop ziet om met het openbaar vervoer te reizen. Het Nationaal Ouderenfonds brengt nu gemeenten, vervoersaanbieders én gebruikers samen om met elkaar over een passend vervoersaanbod voor 55-plussers te spreken. Ook in onze gemeente worden deze besprekingen (de zogenaamde ‘mobiliteitscafés’) gevoerd.
pdfUitnodigingsbrief_enquête_Almere.pdf

Onderzoek naar vervoersaanbod

Om een goed beeld te krijgen van het gebruik en uw ervaringen met de verschillende vervoersmogelijkheden binnen de gemeente, vragen we u om aan een kort onderzoek mee te werken. We zijn erg benieuwd naar uw mening over de bestaande mogelijkheden.

U kunt aan het onderzoek meewerken door een online enquête in te vullen. Het invullen neemt niet meer dan 10-15 minuten in beslag. Deelname aan het onderzoek is anoniem.

U opent de enquête door onderstaande link in uw internetbrowser te typen: https://nl.surveymonkey.com/r/MobiliteitAlmere

Resultaten

Het Nationaal Ouderenfonds verwerkt de resultaten van de enquête. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens de mobiliteitscafés die begin 2022 worden georganiseerd. Aan het eind van de enquête wordt u gevraagd of u zelf aan deze mobiliteitscafés wilt deelnemen.

Heeft u vragen over dit onderzoek, dan kunt u e-mailen naar Eva Siderakis van het Nationaal Ouderenfonds ( ), of bellen naar 088 344 2000.

Wij stellen uw mening over passend vervoersaanbod op prijs en hopen dat u de tijd wil nemen om de vragenlijst in te vullen. U kunt de vragenlijst invullen tot en met 7 november a.s..

Di.- don.           9:00 – 15:00 uur
Woensdag     10:00 – 12:00 uur